اختصاصی ترنم شعر/ انجمن ادبی فروغ در یکی دیگر از سری نشست های خود از دو رمان ادبی رونمایی کرد.
آیین رونمایی از رمان های در حسرت فرشته و پناهم باش عصر روز سه شنبه در انجمن ادبی فروغ با اجرا و دبیری تارا کسرایی و کارشناسی محسن محمدی با حضور شاعران، علاقهمندان و نویسنده این دو رمان در خانه فرهنگ حر برگزار شد.
دکتر علی مظفر هنگامی که بحث جلسه به سمت اشعار قیصر رفت، در خصوص جهانبینی شعر قیصر گفت: قیصر جهانبینی اجتماعی داشت و ماندگاری شعر قیصر به خاطر جهانشمولی آن است.
او در ادامه افزود: زبان باید در زمان باشد، در این صورت زمان بر زبان تسلط پیدا می کند. زبان شعر باید با زبان مردم آن روزگار شباهت داشته باشد.
دکتر مظفر ادامه داد: حضرت سعدی با زبانی عالمانه صحبت میکرد و کتاب گلستان با نثر عالمانه و روان روز است.
وی افزود حسین منزوی و قیصر امین پور به بهترین شکل از زبان معیار فاصله گرفتند و این هنر بسیار زیبا و مهمی است.
محسن محمدی کارشناس و منتقد این نشست نیز گفت: من به عنوان شاعر، مخاطب امروز را در نظر میگیرم اما اگر بتوانم مخاطب را مجاب کنم تا بیاموزد برنده هستم. زبان شعر باید زبان امروز باشد.
مدیر انتشارات گیوا در خصوص کتاب هاییکه در این نشست از آنها رونمایی شده و جایزه جلال آل احمد که امسال یازدهمین دوره آن برگزار میشود گفت: جایزه جلال آل احمد مهمترین جایزه دولتی است که از سوی وزارت ارشاد به صاحبان قلم داده میشود. این جایزه به چهار بخش رمان، داستان کوتاه، بخش ادبی و مستندنگاری تقسیم میشود .
محمد سپهری افزود: ما به عنوان ناشر هشت اثر ارسال کردهایم. دو کتاب در عرصه نقد ادبی، یک اثر مستند، یک اثر داستان کوتاه و چهار اثر برای رمان که دو اثر مربوط به زهره زندیه است.
وی در ادامه در خصوص نوبل ادبیات هم صحبت کرد و افزود: هدف ما در گیوا این است که بتوانیم در سال ۱۴۲0 اولین نویسنده ایرانی را به عنوان برنده نوبل ببینیم. این که در این 119 سال فقط یک نویسنده ایرانی توانستهاست فقط کاندید شود برای ما ایرانیها بسیار تاسف برانگیز است.
او در خصوص برنامه های اهالی قلم پیرامون همین موضوع اضافه کرد: در نشستی که با اهل قلم داشتیم سعی کردیم برنامههایی طراحی کنیم تا بتوانیم در سالهای آینده اولین نویسنده ایرانی را در نوبل داشته باشیم.
او در خصوص دیگر فعالیتهای نشر گیوا گفت: ما در گیوا به شعر کودک اهمیت بسیاری میدهیمو تلاش می کنیم بخش شعر کودک را بیش از پیش رونق دهیم.
زهره زندیه، نویسنده این رمان در خصوص کتابهای خود گفت: کتابهای من بیشتر ژانر اجتماعی دارند. در حسرت فرشته که ژانر آن اجتماعی است، قصه آدم هایی که از زندگی خود آنها را خط میزنیم مطرح میشود.
او در خصوص کتاب دیگرش افزود:پناهم باش نیز کتاب دیگری است که قصه مذهبی آدمهاست. حجاب انسانها و آمر این قصه است .
او ادامه داد: در حسرت فرشته منتخب جایزه مسابقه فاخته نیز بود و امروز این دو اثر کاندیدای جایزه جلال هستند.
در پایان این نشست از کتابهای پناهم باش و در حسرت فرشته رونمایی شد .
خبرنگار: محمدرضا داداشی
لینک کوتاه :
از اینکه نظرات خود را با ما به اشتراک می گذارید ، سپاسگزاریم.